Hjälp

Hitta svar på vanliga frågor eller kontakta oss

Vanliga frågor

Nedan hittar du de vanligaste frågor från våra kunder. Om du behöver hjälp rekommenderar vi att du kontrollerar de olika frågorna och svaren nedan. Kontakta oss gärna om du fortfarande behöver hjälp.

General

Var kan jag hitta min närmaste Dan Exchange-filial?
Du hittar din närmaste filial på den här webbsidan om du klickar på hitta filial i menyn som finns längst upp på sidan.
Vilka betalningssätt accepterar du?
Vi accepterar följande betalningssätt i våra filialer: VISA, MasterCard, Dankort och kontanter.

Valutaväxling

Tar ni någon avgift för valutaväxling?
Vi vill påpeka att det kan tillkomma en avgift beroende på storleken på beloppet och skicket på sedlarna vid betalning med kontanter.
Vad är det största beloppet jag kan utväxla?
Du kan i princip utväxla så mycket som du behöver, men förvänta dig att vi kanske behöver mer information och dokument från dig vid större utväxlingar. Dessutom rekommenderar vi att du beställer valuta i förväg för större utväxlingar, så du är säker på att vi har beloppet redo vid ditt besök.
Måste jag beställa valuta för att kunna utväxla?
Det är ingen krav på att du beställer valuta för utväxling i förväg med oss. Dock rekommenderar vi det för att du kan bli säker på att vi har beloppet vid ditt besök.
Hur beställer jag valuta?
Du kan enkelt, snabbt och gratis beställa din valuta här på webbsidan om du klickar på ordervaluta i menyn, som finns längst upp på sidan.
Hur länge ska jag förvänta mig att en beställning blir klar?
En beställning tar 1-2 dagar, men det är alltid bäst att beställa i god tid. Om du har bråttom, kontakta oss gärna och lär dig mer om huruvida vi kan hantera din order snabbare.
Kan jag avbryta en valutaorder?
Ja, du kan enkelt avbryta en valuta order. Detta kan göras antingen genom att kontakta oss via telefon eller via vårt kontaktformulär. Du hittar vår kontaktinformation och kontaktformulär längre ner på webbsidan.
Får jag rabatt genom att bli kund?
Om du är en återstående kund och du vill byta utländsk valuta tillbaka till lokal valuta, kan du göra det kostnadsfritt genom att visa oss kvittot på ditt köp.
Varför är er valutakurser högre eller dyrare än vad som visas på webbsidan?
Våra valutakurser på webbsidan är vägledande eftersom det kan förekomma prisfluktuationer i vissa av våra filialer. Detta ska förbli konkurrenskraftiga i de enskilda lokala områdena.
Varför har er filialer olika valutakurser?
Det kan förekomma prisfluktuationer hos vissa av våra filialer. Detta ska förbli konkurrenskraftiga inom de enskilda lokala områdena.
Hur gammal måste jag vara för att kunna utväxla pengar?
Du måste vara minst 18 år för att växla pengar i någon av våra filialer.
Om jag behöver danska kronor är det bäst att växla i er filialer som finns i Danmark eller Sverige?
Vi har vanligtvis bra valutakurser för danska kronor i våra filialer i Sverige, eftersom vi har ett starkt samarbete med våra filialer i Danmark, men det är svårt att säga vad som är bäst, eftersom prisskillnaden är minimal och kan variera.

Identifiering och personlig information

Varför blir jag uppmanad att visa ID-handling?
Penningtvättslagen kräver att du som kund måste legitimera dig själv för transaktioner från 30000 SEK eller motsvarande. Vi valde då att alla kunder måste identifiera sig genom transaktioner från 1 KR. Du uppmanas därför att visa ID-handling eftersom lagen kräver att vi känner till våra kunder och eftersom det är vår plikt att hjälpa myndigheterna att bekämpa brottslingar genom att se till att våra butiker inte används för olaglig verksamhet.
Vad gör ni med min information?
Vi samlar endast dina personuppgifter och handlingar på grund av våra lagliga skyldigheter. Därför använder vi och bearbetar endast dina uppgifter och dokument för icke-kommersiella ändamål.
Vilka typer av identifieringar är giltiga?
Vi accepterar följande typer av identifiering i våra filialer:Nordiskt körkort, pass, uppehållstillstånd och europeiskt identitetskort.
Kan jag göra en transaktion om jag inte vill visa ID-handling?
Om du uppmanas att visa ID-handling och vägrar, kommer du tyvärr inte kunna göra en transaktion i någon av våra filialer.

Fann du inte svar på din fråga?

Adress

SÖDRA FÖRSTADSGATAN 84 A
214 20 Malmö